Chrumkavé, sladké, s výraznou chuťou? Áno, to som ja! Deti aj dospeláci ma milujú, a to nielen vďaka mojej výraznej chuti, ale aj kvôli tomu, ako silno voniam! Som expert vo všetkých mojich podobách.
- intenzívna chuť
- chrumkavý
- prirodzene sladké
Podrobný popis
Mango z obchodu nám chutí, no keďže k nám cestuje z veľkej diaľky, žatva často krát prebieha príliš skoro. Na pult v obchode teda mango vyložia skôr, ako je dostatočne dozreté. Takto strácame možnosť ochutnať pravú chuť manga, ktorá je príjemne sladká a svieža. Preto sme sa rozhodli pre vás mango lyofilizovať priamo tam, kde vedia, ako ho správne pestovať. Vďaka šetrnému sušeniu sa z výrobku odparí všetka voda, no chuť, vôňa a živiny naďalej ostávajú. Mango je bez cukru a iných aditív, pestované bez fytohormónov a iných chemických látok.
TOP informácie o lyofilizovanom mangu
- Mangovníky pochádzajú z Ázie.
- Množstvo druhov mangovníkov je ohrozených z dôvodu odlesňovania.
- Všetky živiny, vitamíny a minerálne látky sú lyofilizáciou zachované.
- Pestované bez fytohormónov a chemických postrekov.
- Obsahujú vitamíny C, B, E a betakarotén, bohaté na draslík, horčík, zinok a mangán.
Ako sa mango suší mrazom?
Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa mango varilo pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol skôr pripálenina, ako plátky manga.
Dodatočné parametre
Kategória: | Smoothie Food |
---|---|
Diéta: | Bez laktózy, Bez lepku, Vegan, RAW |
Alergény: | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂. |
Skladovanie: | Skladujte v chlade, suchu a tme. Chráňte pred priamym slnečným žiarením. |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.